Tanácsok hajvasaláshoz, a tökéletes eredmény érdekében

Az egyenes haj népszerűsége töretlen, azonban azok számára, akiket göndör fürtökkel áldott meg a sors, kihívást jelenthet a tökéletesen sima tincsek elérése. Ugyan az üzletekben kapható különféle bevonatú hajvasaló készülékekkel látványos eredményt érhetünk el, azonban ez a művelet erősen igénybe veszi a hajat, különösen akkor, ha nem tartjuk be a legfontosabb szabályokat.
Tanácsok hajvasaláshoz, a tökéletes eredmény érdekében

A hajegyenesítés során hőhatásnak tesszük ki a hajunkat, minél gyakrabban végezzük, annál nagyobb károkat okozhatunk és a végeredmény, a száraz, töredezett haj lesz. Szerencsére vannak olyan trükkök, amelyekkel mérsékelhetjük a „károkat” és tartósabb eredményt érhetünk el. Lássuk, a hajvasalás trükkjeit!

Kíméletes tisztítás

Talán kevesen gondolják, de nem csak a hajszárítás és a hajvasalás, hanem a hajmosás is szárítja a hajat, ezért érdemes a szulfátmentes samponok mellett letenni a voksunkat, mivel ezek kíméletesebben tisztítják a hajunkat.

Hővédelem

A hajegyenesítés erőteljes hőhatással jár, melytől védeni kell a hajat, a megfelelő hővédő spray használatával megelőzhető a hajszálak elvékonyodása és a hajvégek töredezése is.

Hagyd teljesen megszáradni a hajat

Alapszabály, hogy csak teljesen száraz hajat szabad vasalni, a nedves hajon végzett hajegyenesítés károsítja a hajszálakat a hajvégek pedig töredezetté válnak.

Csökkentsd a gyakoriságot

A túlságosan gyakori hajvasalás minden elővigyázatosság ellenére is roncsolja a hajat. Ne vasald napi szinten a hajad, kísérletezz más frizurákkal is. Ha mindenáron ragaszkodsz az egyenes hajhoz, akkor fixáld megfelelően így tovább tart és nem kell olyan gyakran vasalnod.

Válaszd a megfelelő hőfokot

Gyakori hiba, hogy a gyorsaság és hatásosság érdekében túl magas hőfokot állítunk be a hajvasalón. Nincs azonban mindenki számára alkalmas hőmérséklet. A vékonyabb szálú hajat alacsonyabb, a vastagabbat magasabb hőmérsékletre beállított hajvasalóval kell vasalni.

Megfelelő technika

Ha túl sokszor kell átmenned egy tincsen, azzal nagyobb igénybevételnek teszed ki a hajad. Jobb megoldás, ha egy fésűvel haladsz végig a tincsen, mögötte pedig húzod a hajvasalót.

Ha tetszett ez a cikk, látogass el a Stilusneked.hu weboldalra, ahol további szépségápolással kapcsolatos tippeket olvashatsz!

Kapcsolódó cikkek

Miért fontos a rendszeres pedikűr?

Miért fontos a rendszeres pedikűr?

A pedikűröztetésre sokan hajlamosak úgy gondolni, mint egy luxus tevékenységre. Kevesek kiváltsága – ilyesféle vélekedést is sűrűn hallani. Pedig egyik sem állja meg a helyét. Valójában mind a két elképzelés elképesztően távol áll a valóságtól!

Tanácsok hajvasaláshoz, a tökéletes eredmény érdekében

Tanácsok hajvasaláshoz, a tökéletes eredmény érdekében

Tanácsaink segítségével tökéletes lesz a végeredmény, és megőrizheted a hajad egészségét is!

8 mítosz a botox kezelésekről, amelyeket érdemes újragondolni

8 mítosz a botox kezelésekről, amelyeket érdemes újragondolni

Az orvosesztétika világában a botox kezelések előkelő helyet vívtak ki maguknak, a fiatalos megjelenés és a ránctalanítás szinonimájaként.