Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

Korlátlan felhasználási lehetősége csak egy a nagyszerű tulajdonságai közül.
Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

Télen, amikor az otthonunkra gondolunk, az egyik elsődleges dolog – optimális esetben –, ami eszünkbe jut róla: a melegsége. Ha nem így van, akkor nem érezzük jól magunkat. Az infrafűtés egy olyan modern, gazdaságos és magas komfortérzetet biztosító megoldás, aminek felhasználási módja legalább olyan sokféle, mint ahányféle pozitív tulajdonságával számolhatunk. A következő típusok mind ezen az elven működnek: infrapanelek, infra fűtőfilm, infra fűtőfólia és a sötétsugárzók.

Hogy miben rejlik a felhasználhatóságának a sokrétűsége? Az infrafűtés mennyezetfűtésként, padlófűtésként, falfűtésként, de még kültéri fűtésként is használható, arról nem is beszélve, hogy például a kutyaház fűtésére is alkalmas, így nem csak a számunkra, hanem kedvencünk számára is biztosíthatja az otthon melegét. Mivel a rendszer nem a levegőt, hanem az infrasugárzás technológiája közvetlenül a tárgyakat, illetve a testünket melegíti, így költséghatékony megoldásról van szó, hiszen egyszerűbben elérhető a kívánt hőfok, hamarabb érződik a kellemes meleg. Padlófűtés esetében nem kell számolni a szállópor okozta problémákkal, úgy érezzük majd magunkat, mint egy kellemes nyári napon, amikor a nap sugarai átjárták a földet.

Nagy előnye továbbá az infrafűtésnek, hogy egy egészségre jótékony hatással van, egy optimális és egészséges hőforrás, ami nem csak javítja a levegő minőségét, a levegő nem válik túl szárazzá, megőrzi a nedvességtartalmát. Emellett viszont a falakat szárítva felszámolja a vizesedést, illetve az ennek következményeként létrejövő penészes területeket, ezzel is hozzájárulva az egészségesebb környezethez. Ideális választás azoknak az idős szeretteinknek is, akik a telet megszámlálhatatlan réteg ruhába csavarba és még így is diedergve töltik, hiszen a korukból adódóan a hőérzetük megváltozott. Az infrafűtés egy olyan elektromos árammal működő technológia, ami hosszú távú megoldást kínál használóinak, karbantartási költségek és feladatok nélkül. Tekintettel a hatékonyságára, attól sem kell tartanunk, hogy a kiadásaink az egekbe szöknek, különösen akkor nem, ha napkollektorokkal kombinálva használjuk őket, hiszen így egy modern, zöldebb rendszerként minimális kiadások mellett működtethető.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

Olyan felújítási munkákat mutatunk be, melyeket saját magunk is el tudunk végezni.

A kompresszor választás legfontosabb szempontjai

A kompresszor választás legfontosabb szempontjai

Amikor valaki megemlíti a kompresszor szót, azonnal eszünkbe jutnak a hatalmas óriási ugráló várak, amik korábban a falunapok elengedhetetlen kellékei voltak.

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Mindegyikbe olyat, amilyen tetszik! Ennél kicsit komplikáltabb az ügy.