Ötletek az adventi kalendáriumhoz

Édesség és játék helyett: élmények!
Ötletek az adventi kalendáriumhoz

Az adventi naptár december 1-től 24-ig huszonnégy meglepetést és örömteli pillanatot tartogat a gyermekeknek. Ön mivel szokta megtölteni? Vagy készen kaphatót vásárol? Az idei karácsonyon próbálja ki ötleteink egyikét – higgye el, ez is lesz legalább akkora öröm forrása, mint a csokibonbon!

Mese-kalendárium:

Ebben a naptárban az a legszebb, hogy a szülő a gyermekkel tölti az idejét, ami minden gyermek számára a legnagyobb ajándék. Minden naphoz hozzárendelünk egy könyvet, amit elolvasunk. A könyvek elkészítésénél figyeljünk arra, hogy azok lehetőség szerint rövidek legyenek, amit például esti meseként felolvashatunk a gyereknek. Természetesen nem kell 24 könyvvel tovább bővítenünk a könyvespolcot, hanem például ezeket a következő évben tovább is ajándékozhatunk vagy elcserélheti a gyermek a barátaival. Online könyvbörzén is eladhatjuk, sőt antikváriumok is előszeretettel veszik be a gyermekkönyveket – persze az eladott régit egy újjal is pótolhatjuk!

Kézművesnaptár:

Ha a gyerek szeret otthon kézműveskedni (vagy éppen nem), jó ötlet, ha az adventi kalendárium ezekhez hasznos eszközöket tartalmaz. Tegyünk papírzacskókba ecseteket, festékeket, ragasztót, színes papírt, csillámport, matricákat, bélyegzőket, kreatív tárgyakat, számozzuk meg a zacskókat és lógassuk fel egy madzagra. Utána pedig napról-napra gyönyörködjünk a gyermekünk új alkotásaiban!

Élmények, utalványok, szórakozás:

Ha a fenti kettő közül egyik sem győzte meg, ez lesz a tuti befutó: készítsen egy élménynaptárt! Csak 24 ötletre van szüksége, 24 olyan dologra, amit szívesen csinálna együtt gyermekével, 24 alkalom, amikor szívesen szórakoznának együtt. Lehet ez például egy mozi vagy színház, megnézhetnek együtt egy kedvenc házimozit, készíthetnek együtt vacsorát, készíthetnek együtt egy képregényt, elmehetnek együtt vásárolni, de akár lehet egy dupla adag desszert is a vasárnapi ebéd után! A lényeg, hogy együtt töltsenek időt és hogy örömet szerezzen ezekkel a gyermeknek!

Kapcsolódó cikkek

Örömteli várakozás – hamarosan itt a karácsony

Örömteli várakozás – hamarosan itt a karácsony

Karácsonyi LED-es égősort keresel? A Tchibo webáruházból érdemes beszerezni.

Ötletek az adventi kalendáriumhoz

Ötletek az adventi kalendáriumhoz

Édesség és játék helyett: élmények!

Legjobb ajándékötletek gyerekeknek

Legjobb ajándékötletek gyerekeknek

Az ünnepi szezonban számos olyan ajándékot talál, amelyek segítenek abban, hogy gyermeke különlegesnek érezze magát.