Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy
Petrezselymes cukkinikrémleves hozzávalói:
· 2 közepes cukkini
· 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
· 1 fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 4-5 nagyobb burgonya
· 0,5 dl natúr joghurt
· 5 dl zöldésgleves alap
· ízlés szerint só, bors
· bazsalikomlevél díszítésnek
· 1 evőkanál barna rizsliszt
Hogyan készítsd el?
Hámozd meg a cukkinit és a burgonyát. Mosd meg és kockázd fel a zöldségeket. Hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg azon a felaprított hagymát és fokhagymát. Majd add hozzá először a burgonyát és párold tíz percig folyamatos kevergetés mellett. Majd következhet a cukkini is. Öntsd fel zöldségleves alappal a zöldségeket. Főzd puhára azokat. Ízlés szerint sózd és borsozd. Amikor elkészült a leves, turmixold le.
Kevered el a joghurtban a barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett, ezt is add a leveshez. Bazsalikomlevelet is apríthatsz bele, vagy utolsó lépésként, vagy tálaláskor.
Zelleres paradicsomleves hozzávalói:
· 4-5 darab paradicsom
· 1 közepes zeller
· egy csokor zellerzöld
· ízlés szerint só, fekete őrölt bors
· 1 teáskanál oregánó
· 2 dl natúr joghurt
Hogyan készítsd el?
Dobd a megmosott paradicsomokat forró vízbe, majd öblítsd le azokat hideg vízzel és húzd le a héjukat. Szeleteld fel az összes paradicsomot, passzírozd le, majd a magokat távolítsd el. Egy kis lábasba tegyél 1-1,5 liter vizet, add hozzá a lepasszírozott paradicsomokat és főzd fel. Add hozzá a felkockázott zellert és a fűszerollóval felaprított megmosott zellerleveleket és a fűszereket is. Néhányat hagyj meg díszítésnek. Mikor majdnem kész a leves, keverd hozzá a natúr joghurtot és add hozzá az oregánót is. A levest díszítsd joghurtpötyökkel és zellerlevéllel.
Zöldborsóleves mentával hozzávalói:
· 40 dkg zsenge borsó
· 1 kis csokor friss menta
· 2 dl natúr joghurt
· 2 liter zöldségalaplé
· 1 közepes fej vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· fél citrom
· ízlés szerint só és bors
· 3 evőkanál olívaolaj
Hogyan készítsd el?
Dinszteld meg az apróra vágott hagymákat az olívaolajon, majd add hozzá a megmosott borsót. Párold legalább 5 percig, majd öntsd fel zöldségalaplével, majd fűszerezd sóval és borssal. Amikor a borsó félig átpuhult, add hozzá a menta kétharmadát felaprítva. Amikor kész a leves, folyamatos kevergetés mellett, add hozzá a joghurtot is. Mentával díszítsd, tálalás előtt csöpögtess a levesbe néhány csepp citromlevet.