Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy

Levest főzni nem egy bonyolult dolog. Némi tapasztalat és rutin szükséges csak ahhoz, hogy elkészítsd álmaid levesét és aztán egyre több és többféle előétel elkészítésében fogsz remekelni. A cikkben 3 olyan levest mutatunk be, amelyet mindenképpen kezdőknek ajánlunk, hiszen nagyon egyszerű lépésekből áll a levesek készítése. Ezek a levesek ráadásul, nagyon egészségesek is. Mutatjuk, hogy melyik 3 levessel kezdd, ha korábban még soha nem főztél semmilyen előételt.
Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy.

Petrezselymes cukkinikrémleves hozzávalói:

· 2 közepes cukkini

· 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

· 1 fej vöröshagyma

· 2 gerezd fokhagyma

· 4-5 nagyobb burgonya

· 0,5 dl natúr joghurt

· 5 dl zöldésgleves alap

· ízlés szerint só, bors

· bazsalikomlevél díszítésnek

· 1 evőkanál barna rizsliszt

Hogyan készítsd el?

Hámozd meg a cukkinit és a burgonyát. Mosd meg és kockázd fel a zöldségeket. Hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg azon a felaprított hagymát és fokhagymát. Majd add hozzá először a burgonyát és párold tíz percig folyamatos kevergetés mellett. Majd következhet a cukkini is. Öntsd fel zöldségleves alappal a zöldségeket. Főzd puhára azokat. Ízlés szerint sózd és borsozd. Amikor elkészült a leves, turmixold le.

Kevered el a joghurtban a barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett, ezt is add a leveshez. Bazsalikomlevelet is apríthatsz bele, vagy utolsó lépésként, vagy tálaláskor.

Zelleres paradicsomleves hozzávalói:

· 4-5 darab paradicsom

· 1 közepes zeller

· egy csokor zellerzöld

· ízlés szerint só, fekete őrölt bors

· 1 teáskanál oregánó

· 2 dl natúr joghurt

Hogyan készítsd el?

Dobd a megmosott paradicsomokat forró vízbe, majd öblítsd le azokat hideg vízzel és húzd le a héjukat. Szeleteld fel az összes paradicsomot, passzírozd le, majd a magokat távolítsd el. Egy kis lábasba tegyél 1-1,5 liter vizet, add hozzá a lepasszírozott paradicsomokat és főzd fel. Add hozzá a felkockázott zellert és a fűszerollóval felaprított megmosott zellerleveleket és a fűszereket is. Néhányat hagyj meg díszítésnek. Mikor majdnem kész a leves, keverd hozzá a natúr joghurtot és add hozzá az oregánót is. A levest díszítsd joghurtpötyökkel és zellerlevéllel.

Zöldborsóleves mentával hozzávalói:

· 40 dkg zsenge borsó

· 1 kis csokor friss menta

· 2 dl natúr joghurt

· 2 liter zöldségalaplé

· 1 közepes fej vöröshagyma

· 3 gerezd fokhagyma

· fél citrom

· ízlés szerint só és bors

· 3 evőkanál olívaolaj

Hogyan készítsd el?

Dinszteld meg az apróra vágott hagymákat az olívaolajon, majd add hozzá a megmosott borsót. Párold legalább 5 percig, majd öntsd fel zöldségalaplével, majd fűszerezd sóval és borssal. Amikor a borsó félig átpuhult, add hozzá a menta kétharmadát felaprítva. Amikor kész a leves, folyamatos kevergetés mellett, add hozzá a joghurtot is. Mentával díszítsd, tálalás előtt csöpögtess a levesbe néhány csepp citromlevet.

Kapcsolódó cikkek

Gin: A legendás ital érdekes története és sajátosságai

Gin: A legendás ital érdekes története és sajátosságai

A gin az egyik legismertebb és legkedveltebb szeszes ital a világon, amelynek története és különleges ízvilága máig vonzza a koktélrajongókat és az italkülönlegességek szerelmeseit.

Nem szereted a zellert? Mutatjuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani! – sokféle étel készülhet a zellerből

Nem szereted a zellert? Mutatjuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani!

A zeller erős illattal és kevésbé jellemző ízvilággal rendelkezik. Ha eddig nem kedvelted, ideje megszeretni, mert sokféle változatban elkészíthető.