Ezeket ne hagyd otthon, ha egzotikus helyszínre utazol

Az utazások egyik legizgalmasabb része a pakolás, ami nemcsak izgalmas, hanem stresszes is egyben. Mit vigyek magammal? Mit hagyhatok itthon? Mi történik, ha valamit mégis itthon hagyok?
Ezeket ne hagyd otthon, ha egzotikus helyszínre utazol

Ami szintén sok időt vesz el, az a bőrönd rendszerezése. Át kell gondolni, mit fogsz felvenni az út során, és végig az jár a fejedben, hogy valamit talán elfelejtesz.

Ezért lehet hasznos az utazás előtt összeírni egy listát, amely segítségedre lesz a pakolás során, így biztosan nem marad el semmi.

Összeállítottunk egy útmutatót, melyet Te is követhetsz, ha egzotikus helyre utazol:

Mielőtt elkezdenéd a bőröndbe rakni a dolgokat, érdemes átgondolnod, hogy milyen típusú poggyász felel meg a tervezett utazáshoz. Ez függ az úticéltól, a választott közlekedési módtól (pl. légitársaságok korlátozásai), a hőmérséklettől vagy akár a szokásaitól is.

Ha kiválasztottad a megfelelőt, kezdődhet a pakolás!


Szükséges dokumentumok

Dubai, Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek, Dominikai Köztársaság vagy Kuba?

Bármelyikre is essen a választásod, dokumentumokra mindenhol szükséged lesz.

A megfelelő papírok benyújtása és az érvényes úti okmányok egy hasonló utazásnál elengedhetetlen. Mindenképp járj utána, hogy mire lesz szükséged, hiszen az útlevél mellett, előfordulhat, hogy a vízum sem maradhat el.

Utasbiztosítás

„A jobb félni, mint megijedni” elvet követve, nem is érdemes útra kelni biztosítás nélkül.

Keresd meg a számodra leginkább megfelelőt: köthetsz biztosítást a csomagodra, sürgős hazautazásra, egészségügyi problémákra stb.

Külföldön is működő telefon

Talán viccesen hangzik a megnevezés, hogy „működő telefon”, hiszen attól, hogy külföldre utazol még nem fog elromlani a készüléked. Azonban előfordulhat, hogy a saját SIM-kártyádon keresztül nem fogod tudni tartani a kapcsolatot a családtagjaiddal.

Utazás előtt egyeztess a szolgáltatóddal a lehetőségeiddel kapcsolatban, hogy időben be tudd szerezni a szükséges országspecifikus SIM-kártyát.

Megfelelő pénznem

Természetesen a legtöbb helyen már fizethetsz bankkártyával, de azért nem árt, ha van nálad a megfelelő váltópénzből.

Gyógyszerek

Egy egzotikus utazás előtt, mindenképpen tájékozódj az adott országhoz, illetve az átszállóponthoz szükséges oltásokról. Az oltásokról célszerű már az utazás előtt 3 hónappal gondoskodni, utánaolvasni.

Emellett csomagolj vény nélkül kapható gyógyszereket is, hiszen külföldön ezek nagyon drágák vagy nehezen beszerezhetők.

Az út során szükséged lehet még kézfertőtlenítőre, fényvédőre és kötszerekre is.

Ha mindennapok során sok gyógyszert vagy vitamint szedsz, ne felejtsd el engedélyeztetni a kivitelüket.

Megfelelő ruházat

Ahhoz, hogy jól csomagolj, csak azt vidd magaddal, amit általában is viselsz, hiszen fontos, hogy kényelmesen érezd magad az út során. Ez nem a kísérletezés ideje, ha eddig nem hordtad azt a bizonyos ruhadarabot, ez után sem fogod.

Vedd figyelembe az előre jelzett időjárást, és annak megfelelően próbálj jól kombinálható ruhadarabokat csomagolni.

Elektronikus felszerelés

Olyan elektronikai kellékeket vigyél magaddal, melyek a mindennapi életed részévé váltak. Csomagold a bőröndödbe a laptopot és a hozzá tartozó kiegészítőket (töltő, fülhallgató, pendrive, átalakító kábel), mobiltelefonod töltőjét, szükség esetén külső akkumulátort, illetve a fényképezőgépet.

Gondoskodj arról is, hogy legyen nálad átalakító adapter az utazási cél csatlakozójának típusa szerint.

Ne feledd, hogy az elektronikus tárgyakat nagyon jól be kell csomagolni a sérülések elkerülése érdekében. A legfontosabbakat tarthatod a kézitáskádban is, hogy biztonságban legyenek, de a bőröndben tárolva is gondoskodj a védelemről.

A segítő kéz – Utazásszervezés B2Sky Travellel

Egy egzotikus út megszervezése nem egyszerű, főleg, ha nem beszéljük a nyelvet, nem jártunk még az adott országban...

Mindig jó egy segítő kéz! Foglalj utazást a B2Sky Travel utazási iroda segítségével! Legyen szó családi nyaralásról, egy romantikus kiruccanásról, esetleg egy munkához kapcsolódó útról, megtalálják a számodra legmegfelelőbb helyet!

A készülődés során hasznos lehet számodra egy utazás előtti checklista, hogy biztosan ne felejts otthon semmit. Töltsd le itt!

A B2Sky Travel hozzáértésének, aprólékos munkájának köszönhetően Te is részt vehetsz álmaid nyaralásán!

Kapcsolódó cikkek

Bemutatkoznak a PEOPLE TEAM nyári táborai

Bemutatkoznak a PEOPLE TEAM nyári táborai

Milyen nyári szünetet szeretnél? Punnyadósat, egész nap a szobában netflixezőset-játszósat, vagy aktívan, barátokkal, hasznosan eltöltött heteket?

Ezeket ne hagyd otthon, ha egzotikus helyszínre utazol

Ezeket ne hagyd otthon, ha egzotikus helyszínre utazol

Az utazások egyik legizgalmasabb része a pakolás, ami nemcsak izgalmas, hanem stresszes is egyben. Mit vigyek magammal? Mit hagyhatok itthon? Mi történik, ha valamit mégis itthon hagyok?