A legjobb kéziszerszámok a fafeldolgozók számára

A legjobb kéziszerszámok a famegmunkálók számára a méréssel és jelöléssel kapcsolatos alapvető szerszámok.
A legjobb kéziszerszámok a fafeldolgozók számára

A hagyományos jelölőmérő olcsó, és egy tűt használ a felület megmunkálásához. A vágásmérő késsel dolgozik a felületen, és drágább, de hasznos az egyenes, párhuzamos vonalak elkészítéséhez. A megfelelő kéziszerszám nélkülözhetetlen bármilyen famegmunkálási projekthez, ezért minden projekthez érdemes beruházni egy párba.

A kézi gyalu elengedhetetlen, mivel formázza és méretezi a fát, valamint vágópengét készít. A kézi gyaluval való munka során fontos a biztonsági felszerelés használata is. A vastagsági gyalu a faanyag formázásához nélkülözhetetlen eszköz, és minden más szerszámnál pontosabban méretezi a fát. Ha bútor vagy fadoboz készítését tervezi, valószínűleg érdemes beruháznia egy vastagsági gyaluba.

Egy másik nélkülözhetetlen kéziszerszám a famegmunkálók számára a 20 hüvelykes csőbilincs. A szorító H-alakú lábszerkezetének köszönhetően kéttengelyes stabilitást biztosít. Súlya és szilárdsága miatt könnyen használható, és szorosan a helyén tartja a fadarabokat. A nagy szögű csőbilincs a nehezen gyalulható faanyagoknál is jobb kontrollt biztosít a kiszakadás ellen.

Egy másik szerszám, amelyet sok famegmunkálónak érdemes beszereznie, a ferde négyzet. Bár ez a kéziszerszám olcsó, és nem rendelkezik szögjelölésekkel, jól végzi a dolgát. A 10 hüvelykes rozsdamentes acélból készült pengéje kiküszöböli a találgatás szükségességét a szögek mérésekor és a vágáskor. És a legjobb az egészben, hogy két év garancia jár hozzá. Ezenkívül japán kivitelezéssel és tartóssággal rendelkezik.

A kézifűrész az egyik legjobb kéziszerszám a famegmunkálók számára. Vásárolhat vadonatúj kézifűrészt a barkácsboltban, de a kézifűrészt élezni kell. Antik szerszámpiacokon is találhat kézifűrészeket. Ügyeljen arra, hogy jó hírű kereskedőtől vásároljon.

A szögkészlet hasonlít a fanyélhez, de a szögkészletet úgy tervezték, hogy a szögek fejét a fa felületével egy szintbe üsse. Ezáltal a fa alkalmassá válik a festésre. A szögkészlet három méretből álló készletet tartalmaz, így a legtöbb gyakori befejező szöget lefedi. Egy másik nélkülözhetetlen kéziszerszám a kis hasábgyalu. Ezt a hagyományos szerszámot a vékony forgácsok eltávolítására használják a fáról, és hasznos az élek tisztításához az összeszerelés során.

Egy másik kéziszerszám, amelyre minden famegmunkálónak szüksége van, egy jó segédkés. Ezek könnyen kezelhetők és éles fogakkal rendelkeznek, így jól használhatóak kisebb munkákhoz. De vegye figyelembe, hogy a kézi reszelők nem alkalmasak nehéz projektekhez. Elsősorban kisebb feladatokra valók, és nem működnek jól a precizitást és pontosságot igénylő projekteknél.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb kéziszerszámok a fafeldolgozók számára

A legjobb kéziszerszámok a fafeldolgozók számára

A legjobb kéziszerszámok a famegmunkálók számára a méréssel és jelöléssel kapcsolatos alapvető szerszámok.

A kompresszor választás legfontosabb szempontjai

A kompresszor választás legfontosabb szempontjai

Amikor valaki megemlíti a kompresszor szót, azonnal eszünkbe jutnak a hatalmas óriási ugráló várak, amik korábban a falunapok elengedhetetlen kellékei voltak.