Szerethető gyerekszoba mesefigurás kiegészítőkkel

A gyerekszoba berendezése kezdetben a szülő dolga, idővel azonban a csemeték is egyre nagyobb beleszólással bírnak. Érdemes hangsúlyt fektetni a harmóniára és a kicsik ízlésére is, hiszen így boldogabban telnek majd a mindennapok. Kellemes környezetben pedig később a tanulás is jobban megy majd. Cikkünkben leírjuk, milyen egy szerethető gyerekszoba.
Szerethető gyerekszoba mesefigurás kiegészítőkkel

Szerethető térfelosztás

A kicsi saját birodalma nemcsak alvásra szolgál. Itt zajlik a játék, a képességfejlesztés, a mesedélután, a szundi, de akár a játék főzőcske is. A teret is ennek megfelelően érdemes felosztani. Ha apró is a helyiség, textíliákkal és színekkel el tudjuk különíteni az alábbi tereket:

· alvókuckó

· játéksarok puha szőnyeggel, játéktárolóval

· rajz- majd olvasókuckó könyvespolccal

Természetesen funkciók szerint még tovább tagolhatjuk a szobát. Minden a csemete érdeklődésének függvénye. Például helyt kaphat egy hörcsögnek kialakított rész, vagy akvárium halacskákkal.

Hely a barátoknak

Akár egyedül birtokolja a kicsi a helyiséget, akár osztozik a testvéreivel, érdemes közösségi hangulatot létrehozni. A rajzasztal körül több szék is legyen, a szőnyegen többen is férjenek el, s kényelmes babzsákfoteleket is beszerezhetünk. Így ha a barátok benéznek, biztosan jól érzik majd magukat.

Mesefigurás kiegészítők

A gyermekek rajzfilmes barátai is nagyon fontosak. Sokkal otthonosabb a hangulat és könnyebben megy még az altatás is, ha a kedvenc figurák mosolyognak a falakról és a kiegészítőkről.

Szerencsére online is nagy választékban kaphatók díszpárnák, függönyök, ágytakarók, szőnyegek és ágyneműhuzatok meseszereplőkkel. A falakat magunk is dekorálhatjuk rajtfilmszereplőkkel és jelenetekkel. Ha kevésbé bízunk magunkban, akkor matricákat használhatunk a falra és a szekrényekre, üvegfestéket pedig az ablakra.

Mindebben nagyszerű, hogy a kicsik is segíthetnek a kiegészítők kiválasztásában. Természetesen meglepetés is lehet az átalakítás, például egy táborból igazán nagyszerű egy ilyen vidám hangulatba érkezni.

Összegezve: A gyerekszoba berendezésébe szívünket és lelkünket is bele kell tennünk, hogy valóban szerethető közeg jöjjön létre. Sok múlik a tér kreatív felosztásán, a közösségi élményeket támogató hangulat létrehozásán. A mesefigurák pedig minden gyerkőc számára kedvesek, így számos ilyen kelléket érdemes vásárolni.

Kapcsolódó cikkek

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

Összegyűjtöttünk 7 tárolási tippet kis méretű szobákhoz, hogy a lehetőségeinkhez képest minél jobban kihasználhassuk a teret.

A kompresszor választás legfontosabb szempontjai

A kompresszor választás legfontosabb szempontjai

Amikor valaki megemlíti a kompresszor szót, azonnal eszünkbe jutnak a hatalmas óriási ugráló várak, amik korábban a falunapok elengedhetetlen kellékei voltak.