7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

A gyerekszobák esetében az egyik legnagyobb probléma, hogy gyakorlatilag sohasem lehet elég hely tárolókból és polcokból, ahová elrakhatjuk a gyerekruhákat, játékokat és sok minden mást, amire a gyereknek szükségük lehet. Ezt megkönnyítendő, most összegyűjtöttünk X tárolási tippet, kis méretű gyerekszobákba, ahol az említett probléma hatványozottan igaz lehet.
7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

1, Fiókok, fiókos szekrények

A fiókok kisebb, illetve nagyobb verziói egyaránt jó szolgálatot tehetnek tárolás terén. azonban nagyon figyeljünk arra, hogy az elemeket gondosan rögzítsük a falhoz, nehogy előreborulva balesetet okozzanak. Fiókokat ráadásul ma már tervezhetünk ágy alá is, ahol az ágynemű, vagy ruhanemű, esetleg játékok is könnyűszerrel tárolhatók.

2, Ágyneműtartó kihasználása

Ha már szóba került az ágy alatti terület, akkor érdemes figyelni arra, hogy az ágyneműtartóban elférnek az évszakváltó paplanok és szükség esetén ruhák is, hiszen elég nagy a kapacitása. Ráadásul bármikor könnyen kihúzható, így kifejezetten könnyű hozzáférni is a benne tárolt dolgokhoz.

3, Többfunkciós ládák

A fiókokhoz hasonló praktikus és egyszerű funkciót tölthetnek be a polcokon elhelyezett ládák. Ezek mivel nyitottak még könnyebben lehet bepakolni, illetve kipakolni. A kifejezetten dizájner verziók pedig dekorációként vagy játékszerként is funkcionálhatnak a hétköznapokban, az áttetsző verziókban pedig bármikor könnyen felismerhetjük mit is tárolunk benne.

4, Tárolók a gyermek méretéhez igazítva

A tárolók mindig praktikusak, de mit sem érnek, ha a gyermek nem érheti el őket,csak mi. Emiatt mindenképp érdemes pár a gyermek méretéhez igazított tárolót is beszerezni. Ezek a praktikus tárolók jelentősen megkönnyítik a szülők dolgát a rend fenntartása terén. Ráadásul emellett rendszeretetre is taníthatja a fiatalokat, akár már egészen kis kortól. Ehhez azonban feltétlenül fontos, hogy igazítsuk a gyerekek magasságához az egyes tárolókat, hogy önállóan el tudjanak pakolni és elő is tudjanak belőle pakolni. Ráadásul a könnyebb tárolás és rendszerezés érdekében akár beszerezhetünk pár ovis jelet óvodában, vagy otthoni használatra is, amivel a gyerek megjelölheti a maga kis dolgait, amik a kedvencei.

5, Ülőfelületes tárolók

A tárolóknak egy másik speciális, azonban egyben helytakarékos megoldása az úgynevezett ülőfelületes tárolók. Ezek ahogy nevük is mutatja egyszerre alkalmasak arra, hogy valaki helyet foglaljon rajtuk, de tároló funkciót is elláthatnak egyszerre, nem beszélve arról ,hogy a gyermeki fantázia, akár egy hatalmas hegységgé varázsolhatja ezt a praktikus bútort.

6, Eszközök pakoláshoz

Kicsi, de nagy szobákban is jól jöhetnek olyan eszközök, amelyek nem a tárolást, hanem a pakolást segítik. A kifejezetten apró tárgyakat, mint például a LEGO, vagy más építőelemeket akár egy lapát segítségével is könnyebben beleszórhatjuk a kiszemelt tárolóba.

7, Helytakarékos galériaágy

A galériaágy, vagy más néven emeletes ágy egy igen helytakarékos megoldásnak tekinthető a kisebb gyerekszobákban. Ráadásul az alatta felszabaduló területre beállíthatunk íróasztalt, gardróbot, de kialakíthatunk egy játszóvárat, vagy olvasó bunkert is.

Összegezve

A rend iránti vágyálom tehát egy kisebb méretű gyerekszobában is elérhető, mindössze rugalmasan kell kihasználni a rendelkezésünkre álló teret és pár praktikus megoldás is beleférhet, ha javítanánk a szoba térérzetén.

Kapcsolódó cikkek

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

Összegyűjtöttünk 7 tárolási tippet kis méretű szobákhoz, hogy a lehetőségeinkhez képest minél jobban kihasználhassuk a teret.

Így nehezíti meg a rossz költöztető cég választás a költözés folyamatát

Így nehezíti meg a rossz költöztető cég választás a költözés folyamatát

A költözés egyszerre izgalmas és stresszes élmény is lehet. Akár csak a város másik végébe, akár egy másik országba vagy kontinensre költözöl, fontos, hogy jó hírű és megbízható költöztető céget válassz, ha az értékeid átszállításáról van szó!