Az újszülött kiskutyák számára szükséges dolgok

Ha új kiskutyát készülsz hazavinni, íme néhány dolog, amire az újszülött kölyökkutyáknak szüksége van.
Az újszülött kiskutyák számára szükséges dolgok

Az új kiskutya nevelésének első lépése, hogy hozzászoktassa az emberi kapcsolat gondolatához. Az első dolog, amit nem szabad elfelejtened, hogy az új kölyökkutyáknak még nincs erejük ahhoz, hogy felemeljék a fejüket, vagy hogy szabályozzák a tejtermelés mennyiségét. Győződjön meg róla, hogy etetés közben ferdén tartja a fejüket, mivel ez megakadályozza, hogy a tej a tüdejükbe jusson.

Mivel az újszülött kölykök három-négy hetes korukig nem tudnak önállóan kimenni a szabadba, sok ingerre lesz szükségük ahhoz, hogy más kutyákkal szocializálódjanak. Ezenkívül bizonyos betegségek kockázatának is ki vannak téve, mielőtt még nem kapták volna meg a teljes oltást. Szerencsére ezek az oltások 16 hetes korukig nem történnek meg. Ezenkívül a kölyökkutyáknak az első hetekben sok emberi figyelemre van szükségük, ami segít nekik szocializálódni és kötődni az emberükhöz.

Az új kölyökkutyának sok vízre van szüksége. Az újszülött kölyköknek nagyon korlátozottak a zsírtartalékaik, és könnyen megfázhatnak. Tartsa őket 29-32 fok között, és az égési sérülések elkerülése érdekében használjon dupla csomagolást. Amint a kölyök hozzászokott a szobahőmérséklethez, visszaállíthatja a normál 22 fokos szobahőmérsékletre. Emellett győződjön meg róla, hogy a kölyökkutyát féreghajtás szempontjából is ellenőrizni kell. Az újszülött kölykök érzékenyek a férgekre, amelyek a kutyaeledelben és a gazdakutyában lévő tápanyagokkal táplálkoznak. A magas féregterhelés betegséget okozhat a kis kölyökkutyáknál. A legjobb kezelés érdekében forduljon állatorvosához.

A következő dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy az újszülött kölyökkutyának segítségre van szüksége a pisiléshez és a kakiláshoz. Ideális esetben ezt nedves vattával szimulálhatod, amíg nem lesz képes magától menni. Tartsa melegen a szobát, hogy a kiskutya ne fázzon. Ezekben a kezdeti hetekben arra is ügyelnie kell, hogy a kiskutya ne egyen túl sokat. Fontos, hogy figyelemmel kísérje a testnedveiket, és minden szokatlan viselkedést vagy szagot jelezzen állatorvosának.

Fontos, hogy ne feledje, hogy a kiskutya és az anyja egészsége a legfontosabb. Feltétlenül forduljon állatorvosához minden olyan egészségügyi problémával kapcsolatban, amelyről úgy gondolja, hogy kölyökkutyájának lehet, mivel a születés utáni betegségek nagyon gyorsan előrehaladhatnak. Biztosítson ételt és vizet, tisztítsa ki az alomtálat, és gondoskodjon arról, hogy az anyuka jól érezze magát. Nagyon fontos, hogy a mamát tiszta és nyugodt helyen tartsa - nem biztos, hogy sokáig akar egyedül maradni.

A kutya felszerelések közül a kölyökkutyák számára elengedhetetlenül fontos a kölyökdoboz. Ez egy kis kartondoboz, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy biztonságos, ellenőrzött környezetet biztosítson. Az ivadékdoboznak melegnek és biztonságosnak kell lennie, mivel a kölykök nagyon gyorsan ki tudnak mászni a dobozból. Győződjön meg róla, hogy magas oldallal és ajtóval rendelkezik, hogy könnyen hozzáférhessen és kicserélhesse az almot. És ne felejtsen el törölközőt és takarót is beletenni - így a kiskutya kényelmesen fogja érezni magát.

Kapcsolódó cikkek

Az újszülött kiskutyák számára szükséges dolgok

Az újszülött kiskutyák számára szükséges dolgok

Ha új kiskutyát készülsz hazavinni, íme néhány dolog, amire az újszülött kölyökkutyáknak szüksége van.