Miben nyújt segítséget a székhelyszolgáltató?

Több dologban is számíthatunk rá.
Miben nyújt segítséget a székhelyszolgáltató?

Nem könnyű feladat a cégalapítás, legyen szó annak bármelyik formájáról. Amennyiben van egy remek ötletünk, amit szeretnénk gazdasági formában is hasznosítani, és már a piaci érdeklődés felmérése is megvan, akkor sem végeztünk a dologgal, hiszen át kell gondolni, hogy a konkurenseikhez képest miben tudunk mást, esetleg jobbat nyújtani.

Mindez egyelőre az elméleti része a folyamatnak, de ezt követően is rengeteg intézni valónk marad. Először is tudnunk kell, hogy milyen székhelyet tudunk majd biztosítani a cégünknek, a vállalkozásunknak, rendelkezünk-e ehhez megfelelő ingatlannal.

Előfordulhat, hogy ugyan van a birtokunkban saját ingatlan, de az nem alkalmas bejelentett székhelynek, illetve mi nem találjuk alkalmasnak erre a feladatra, mert például az otthonunkról van szó, amit szeretnénk a munkától elkülöníteni. Akárhogy is, a székhelyszolgáltatás azon túl, hogy biztosítja magát az ingatlant, ellátja az ennek kapcsán felmerülő kötelezettségeket.

Amennyiben igénybe veszünk ilyen szolgáltatást, azt be kell jelenteni a a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A http://szekhelyszolgaltatas.eu például minimális havidíj fejében több dologban is az igénylő segítségére van. Biztosítja a postai küldemények átvételét, a postafiók bérlését, a hivatalos iratok továbbítását online, nyilvántartást vezetnek a postai küldeményekről.

Biztosítják továbbá a cég képviseletét a hivatalos szervek előtt, az ellenőrzésekkor biztosítják a szükséges iratokat, de egyebek mellett a cégtáblát, illetve a bélyegzőt is, valamint az új ügyfelek számára egy hónapos ingyen könyvelést.

A székhely lehet a fővárosban és vidéken is, minkét megoldásnak megvannak a maga előnyei, amiket érdemes átgondolni, illetve a saját igényeinkkel összemérni, hogy ennek tudatában tudjunk választani.

Kapcsolódó cikkek

Az érzelmi intelligencia jelentősége a vezetésben

Az érzelmi intelligencia jelentősége a vezetésben

A hatékony vezetők nemcsak okosak, hanem magas érzelmi intelligenciával is rendelkeznek.