Milyen grillt érdemes venni?

Közeledik a nyár. Ezzel együtt egyre hosszabbak és melegebbek lesznek a nappalok. Egyre többen rendezgetik a kertjüket, hogy biztonságos és megfelelő helyet találjanak a kerti grillnek, hiszen a kertben történő sütögetés nélkül nem is igazi a nyár.
Milyen grillt érdemes venni?

A kerti grill kiválasztása

A kerti grill kiválasztása nem túl bonyolult és nehéz feladat. Sokféle kerti grill típus megtalálható a piacon – faszéntüzelésű grillek, gázgrillek, lávaköves grillek és tűzrakó tálak – és mindegyiknek vannak előnyeik és hátrányaik is. Amikor elindulunk grillt vásárolni, dönthetünk szimpátia alapján is, de azért nem árt kicsit ismerni ezeket a termékeket, mielőtt leadjuk a rendelésünket, amit akár a www.hawaj.hu oldalon is megtehetünk.

A faszéntüzelésű grillek jó szolgálatot tesznek, akkor is, ha csak kis családi összejöveteleket tervezünk a nyárra, de akkor is roppant hasznos lehet egy ilyen grill, ha nagyobb partikban is gondolkodunk. A faszéntüzelésű grillekkel készült ételek csodás ízvilággal rendelkeznek, amelyet a faszén kölcsönöz az ételnek, legyen szó zöldségről vagy éppen húsról. Ma már a faszén vagy a brikett begyújtása sem jelenthet gondot, mégpedig a sokféle gyújtókockának és folyadéknak köszönhetően.

A gázgrill használata nem csak rugalmas, de nagyon egyszerű is. Ha csak most szeretnénk bepillantást nyerni a kerti grillezésben és annak fortélyaiba, akkor a gázgrill tökéletes választás. Ezek a készülékek lehetővé teszik az egyszerű és a folyamatos hőszabályozást. Az ilyen grillek mellett szól az is, hogy hihetetlenül könnyen karbantarthatók.

Az utóbbi években a lávaköves grillek is nagy népszerűségnek örvendenek, melyek előnyei közé tartozik a gyors előkészítés, illetve az is, hogy a lávakövek állandó hőfokot sugároznak. Ezeken a forró köveken aztán fenséges zöldségeket és húsételeket, illetve egészséges ételeket készíthetünk.

Ha szeretjük a tábortüzet, akkor a kerti tűzrakó tál lesz számunkra az ideális kerti grill. Egy ilyen tálat nem csak a kertben, a teraszon is felállíthatunk és használhatunk. Egy ilyen tálban készíthetünk sült ételeket, de roston grillezésre és akár bográcsban főzésre is használhatjuk. A biztonságos tűzrakásról, a biztonsági rács és a fedő gondoskodik.

Akármilyen kerti grill mellett is tesszük le a voksunkat, mindig törekedni szükséges a biztonságra, amikor a kerti grillnek helyet keresünk a kertben. Mindig vízszintes talajra és szélárnyékos sarokba helyezzük és a grill közeléből mindig távolítsunk el minden gyúlékony anyagot és az olyan tárgyakat, amelyek érzékenyek a hőre.

Kapcsolódó cikkek

Olasz borok: a Super Tuscan borok

Olasz borok: a Super Tuscan borok

Olaszország hosszú ideje büszkélkedhet gazdag borkultúrájával, amely számos régióban különböző borstílusokat és szőlőfajtákat kínál.

A sütésnélküli desszertek is - 2 egészséges, sütés nélküli desszert – nagyon ízletesek.

2 egészséges, sütés nélküli desszert

Ha kezdő szakács vagy, de szeretnél minél hamarabb profi cukrász lenni, akkor először mindenképpen sütés nélküli desszerteket készíts. Ezek is rendkívül finomak és nem is lehet azokat elrontani.

Borókabogyó: gyógyhatása és felhasználása

Borókabogyó: gyógyhatása és felhasználása

A közönséges boróka - latin nevén Juniperus communis - a ciprusok családjába tartozik, örökzöld növény.