Milyen grillt érdemes venni?

Közeledik a nyár. Ezzel együtt egyre hosszabbak és melegebbek lesznek a nappalok. Egyre többen rendezgetik a kertjüket, hogy biztonságos és megfelelő helyet találjanak a kerti grillnek, hiszen a kertben történő sütögetés nélkül nem is igazi a nyár.
Milyen grillt érdemes venni?

A kerti grill kiválasztása

A kerti grill kiválasztása nem túl bonyolult és nehéz feladat. Sokféle kerti grill típus megtalálható a piacon – faszéntüzelésű grillek, gázgrillek, lávaköves grillek és tűzrakó tálak – és mindegyiknek vannak előnyeik és hátrányaik is. Amikor elindulunk grillt vásárolni, dönthetünk szimpátia alapján is, de azért nem árt kicsit ismerni ezeket a termékeket, mielőtt leadjuk a rendelésünket, amit akár a www.hawaj.hu oldalon is megtehetünk.

A faszéntüzelésű grillek jó szolgálatot tesznek, akkor is, ha csak kis családi összejöveteleket tervezünk a nyárra, de akkor is roppant hasznos lehet egy ilyen grill, ha nagyobb partikban is gondolkodunk. A faszéntüzelésű grillekkel készült ételek csodás ízvilággal rendelkeznek, amelyet a faszén kölcsönöz az ételnek, legyen szó zöldségről vagy éppen húsról. Ma már a faszén vagy a brikett begyújtása sem jelenthet gondot, mégpedig a sokféle gyújtókockának és folyadéknak köszönhetően.

A gázgrill használata nem csak rugalmas, de nagyon egyszerű is. Ha csak most szeretnénk bepillantást nyerni a kerti grillezésben és annak fortélyaiba, akkor a gázgrill tökéletes választás. Ezek a készülékek lehetővé teszik az egyszerű és a folyamatos hőszabályozást. Az ilyen grillek mellett szól az is, hogy hihetetlenül könnyen karbantarthatók.

Az utóbbi években a lávaköves grillek is nagy népszerűségnek örvendenek, melyek előnyei közé tartozik a gyors előkészítés, illetve az is, hogy a lávakövek állandó hőfokot sugároznak. Ezeken a forró köveken aztán fenséges zöldségeket és húsételeket, illetve egészséges ételeket készíthetünk.

Ha szeretjük a tábortüzet, akkor a kerti tűzrakó tál lesz számunkra az ideális kerti grill. Egy ilyen tálat nem csak a kertben, a teraszon is felállíthatunk és használhatunk. Egy ilyen tálban készíthetünk sült ételeket, de roston grillezésre és akár bográcsban főzésre is használhatjuk. A biztonságos tűzrakásról, a biztonsági rács és a fedő gondoskodik.

Akármilyen kerti grill mellett is tesszük le a voksunkat, mindig törekedni szükséges a biztonságra, amikor a kerti grillnek helyet keresünk a kertben. Mindig vízszintes talajra és szélárnyékos sarokba helyezzük és a grill közeléből mindig távolítsunk el minden gyúlékony anyagot és az olyan tárgyakat, amelyek érzékenyek a hőre.

Kapcsolódó cikkek

Milyen grillt érdemes venni?

Milyen grillt érdemes venni?

A kerti grillválaszték meglehetősen széles, de akár szimpátia alapján is választhatunk.

Nélkülözhetetlen eszközök az otthoni kenyérsütéshez

Nélkülözhetetlen eszközök az otthoni kenyérsütéshez

Van néhány elengedhetetlen eszköz az otthoni kenyérsütéshez.

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy.

Ezzel a 3 levessel nem sok gondod lesz, még akkor sem, ha kezdő vagy

A kezdő szakácsoknak talán a leves főzésével van a legkevesebb gondjuk, hiszen a sütés nélküli desszertek mellett, a főételek elkészítésével boldogulnak a legkönnyebben. A cikkben 3 könnyen elkészíthető levest mutatunk be.