Polcok a lakás minden pontján

A lakásban nem csak azt a célt szolgálják a polcok, hogy pakoljunk azokra, hogy könyvek díszítsék, hogy olyan fotókat tegyünk ki azokra, amelyekre büszkék vagyunk, vagy sokat jelentenek nekünk, hanem dekorációs célt is szolgálnak. A cikkünkben ötleteket adunk, hogy a lakás egyes helyiségeibe milyen polcokat vásárolhatunk, készíttethetünk, vagy készíthetünk akár mi magunk is.
Polcok a lakás minden pontján - A polcok is új színt csempésznek a lakásunkba

A hálószobai polc dekorál

A hálószobában szinte csak dekorációs céllal veszünk és helyezünk fel polcot. A hálószoba a nyugalom szigete. Ezt a helyiséget nem is érdemes túlzsúfolni, hiszen a feng shui szerint ezzel az energia szabad áramlását akadályozzuk meg. Még ha nem is hiszünk ilyesmiben, akkor se tegyünk túl sok mindent a polcra, hiszen sokkal kellemesebb egy olyan környezetben elaludni, ahol nincsenek fölösleges holmik.

A nappali polca célt is szolgál

A nappaliban már nem csak dekorációs célt szolgálhat a polc, hanem itt tárolhatjuk a könyveinket, a hanglemezeinket és más olyan holminkat, amelyeket gyakran használunk. Egy diszkrét megvilágítással még kellemesebbé tehetjük a nappalinkat és olvasás, vagy más tevékenység közben remek hangulatot is teremthetünk egy LED - szalaggal történő megvilágítással.

Természetesen egy polc arra is szolgálhat a nappaliban, hogy olyan dekorációs elemek és tárgyak kerüljenek arra, amelyeket szeretünk, amelyeket szeretnénk, hogy a vendégeink is lássanak, amikor vendégségbe invitáljuk meg őket. Ez bármi olyan tárgy lehet, ami a szívünknek kedves, amire büszkék vagyunk, ami közel áll hozzánk, a személyiségünkhöz, és amely tárgy már a lakásunk központi részén kapott helyet.

A konyhában is helyet kaphat a polc

A konyhában is kihelyezhetünk olyan elemeket a polcra, ami egy kicsit más színbe öltözteti a lakásnak ezt a pontját. A polcra helyezhetünk borospalackot, virágot, de voltaképpen bármit, ami összhangot teremt a bútorokkal, a függönnyel, a falak színével és persze az ízlésünknek is megfelelő.

Funkció és dekoráció az előszobában

Az előszoba az első olyan helyiség, ahová a vendégeink belépnek, és ezzel azonnal kapnak is egy szeletet a személyiségünkből és ízlésünkből, hiszen a lakásunk azt is megmutatja, hogy mi milyenek vagyunk valójában. Éppen ezért az előszoba berendezésére és a dekorációs elemek kiválasztására is fordítsunk elegendő időt, hiszen nagyon nem mindegy, hogy a vendégeink milyen véleményt alkotnak rólunk.

A fürdőszobát öltözteti a polc

Pontosabban nem a polc teszi színesebbé és hangulatosabbá a fürdőszobát, hanem azok a dekorációs, díszítő elemek, amelyeket a polcokra helyezünk. Egy, a csempével harmonizáló virág, egy kisebb szobor vagy más tárgy hatalmasat változtat a fürdőszoba megjelenésén. A virágok egyébként minden helyiséget más megvilágításba helyeznek, érdemes tehát virágokat is helyezni a polcokra, amikor a lakásunkat rendezzük be.

Kapcsolódó cikkek

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

Olyan felújítási munkákat mutatunk be, melyeket saját magunk is el tudunk végezni.

Mit érdemes figyelembe vennie ágynemű vásárlásakor

Mit érdemes figyelembe vennie ágynemű vásárlásakor

Ágynemű vásárlásakor számos tényezőt kell figyelembe venni.

Hasznos tippek a ruhák csomagolásához költözéskor

Hasznos tippek a ruhák csomagolásához költözéskor

Sokféleképpen csomagolhatja be ruháit, de van néhány hasznos tipp, hogy holmijait biztonságban tudhassa a költözés során.