Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Nem kell persze túlgondolni sem, néhány egyszerű részletet kell csak átgondolnunk, hogy megtaláljuk a megfelelő darabokat.
Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

A lakásunk hangulatát komolyan befolyásolják az olyan kiegészítők, amilyen a szőnyeg vagy a függöny, de egy díszpárna is sokat alakíthat az összképen. Tehát a lakástextil komoly formálóerővel bír, amire érdemes hangsúly helyezni.

Az otthonunk egyik központi helyisége a nappali, amit az emberek java legelőször rendez be gondolatban is. Amennyiben nem csak elképzeléseink, hanem konkrét bútoraink is vannak, válasszunk ezekhez valamilyen módon – színben, stílusban, anyagban – illő darabot, ami kellemessé varázsolja számunkra ezt a gyakran használt szobát. Mivel viszont sűrűn használjuk, keressünk olyan szőnyeget, ami megfelel az életvitelünknek, és nem okoz különösebb gondot a tisztán tartása sem. Érdemes a hálószobába úgy szőnyeget választani, hogy amikor bal lábbal ébredünk, akkor is valami puhára lépjünk, amitől kicsit enyhül a rossz hangulat. Ebbe a helyiségbe tehát valami süppedősebb, hosszabb szálú változat a szerencsés, amire akár a legszívesebben azonnal rá is feküdnénk. Amennyiben minden helyiséget egyszerre rendezünk be, illetve szeretnénk takarékosan vásárolni, akkor jó választás a szőnyeg outlet, ahonnan a konyhába, de az étkezőbe is találunk majd megfelelő szőnyeget. A konyhai szőnyegek sokak számára még mindig ördögtől valóak, pedig a gyakori használat megkívánja a padló lefedését. Keskenyebb, kisebb konyhákat pedig nem csak nagyobbnak, hanem stílusosabbnak is mutathat egy jól kiválasztott darab.

Étkezőbe is bátran válasszunk szőnyeget, itt is a strapabíróság, valamint a méret a legfontosabbak, de nem elhanyagolható szempont a takaríthatóság sem. Rövidebb szőrű, erősebb anyagot kíván meg a helyiség, ami a székek alól is bőven kinyúlik, hogy ne kelljen evés közben hintázni.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

Olyan felújítási munkákat mutatunk be, melyeket saját magunk is el tudunk végezni.

Otthonunkat - Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel? – mi magunk alakítjuk.

Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel?

Otthonunkat néhány egyszerű trükkel is otthonosabbá varázsolhatjuk. Mutatjuk is, hogyan!

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Mindegyikbe olyat, amilyen tetszik! Ennél kicsit komplikáltabb az ügy.