Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel?

A belsőépítészet nem csak az, hogy esztétikailag egy szép otthont teremtsünk, és abban éljünk. Nagyon fontos az is, hogy egy vizuális élményt nyújtson számunkra a lakás, amelyben élünk. A lakásban élünk, ott pihenjük ki a nap fáradalmait és ezért nagyon lényeges, hogy ne csak kényelmes, hanem kellemes és otthonos is legyen.
Otthonunkat - Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel? – mi magunk alakítjuk.

Akár az egész életünkre is hatással lehet, ha cserepes növényekkel vesszük magunkat körbe. A növények jó hatással vannak az életünkre, hiszen csökkentik a levegőben a szennyeződéseket, mivel a többségük tisztítja a levegőt, így az emberi egészségre is pozitív hatással vannak. A cikkben néhány remek növényt mutatunk be. Olyan növényeket, amelyek nagyon jól mutatnak a lakásban, akármelyik pontjára is helyezzük azokat a lakásunknak.

A növények más színt adnak a térnek

A lakás mérete is meghatározó, hogy milyen méretű cserepes növényeket helyezünk el a lakásban. Amennyiben otthon van az irodánk, de valahogy üresnek érezzük a helyet, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy beszerzünk néhány cserepes növényt.

A nappaliban is lehetnek olyan pontok, szegletek, amelyek csak üresen tátongnak és ez az üresség, ez a gyér tér rontja az összhatást. Mit tehetünk? Válasszunk egy nagyobb cserepes növényt és helyezzük azt a padlóra. A növény kitölti a teret, de élettel is megtölti a helyiséget.

A szobanövény elhelyezésekor sok mindent figyelembe kell venni. Minden növénynek szüksége van elegendő fényre. A legtöbb növény nem preferálja a sötét teret, környezetet. A padlóra helyezett cserepes növények csak akkor mutatnak jól, ha nem nagyobbak, mint a szoba berendezése és nem érnek pont a plafonig. A tetőtéri lakásokban azonban nagyon jól mutatnak a nagy cserepes növények.

Nem csak a zöld növények divatosak

A színes virágok már csak azért is nagyon közkedveltek, mivel színt visznek az otthonunkba és a lelkünkbe is. Igen, az olyan növények, mint amilyen az orchidea is, remekül hatnak a lelkünkre és akárhányszor csak rájuk pillantunk, jó kedvre derítenek bennünket.

Ha csak kevés az időnk

Ha csak kevés az időnk és egész egyszerűen nem tudunk a cserepes virágokról gondoskodni, akkor a vágott virág is remek megoldás. Igaz, költségesebb, mintha néhány cserepes virágot vásárolnánk, mivel a vágott virágot néhány naponta frissíteni kell, de azt biztos, hogy ragyogó színt visz az otthonunkba és még az illatával is elkápráztat bennünket.

A kaktuszok és a pozsgás növények

A belső terekben remekül működnek a kaktuszok és a pozsgás növények is. Ezek a növények nem igényelnek sok törődést, mégis remekül megbontják a lakásunkban az egyhangúságot és színt is visznek az otthonunkba, hiszen a kaktuszok többsége is virágzik. Ezek a növények jól tűrik a szárazságot, ezért, ha néhanapján elfelejtjük azokat megöntözni, akkor is túlélik, és még ennek ellenére is élnek és virulnak.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni, amikor vásárol egy dézsafürdőt

Mit kell figyelembe venni, amikor vásárol egy dézsafürdőt

Dézsafürdő vásárlásakor az egyik első dolog, amit figyelembe kell venni, a méret.

A 9 leghasznosabb nagyteljesítményű gép otthonra

A 9 leghasznosabb nagyteljesítményű gép otthonra

Összegyűjtöttük a 9 leghasznosabb nagyteljesítményű gépet otthonra, amiken érdemes lehet elgondolkodni, a könnyebb sütés-főzés érdekében.

Hogyan újítsuk fel a fából készült teraszt

Hogyan újítsuk fel a fából készült teraszt

Így tartsuk karban a fából készült teraszt.