A tökéletes férfi kiegészítő - a mandzsettagomb

Minden férfi ruhatárának részei az ingek, ugyanis legtöbbünk életében gyakran előfordul, hogy részt kell venni egy-egy elegáns öltözetet megkívánó eseményen.
A tökéletes férfi kiegészítő - A mandzsettagomb

A férfi ingek része a mandzsetta, amelyről sokan a mai napig nem tudják, pontosan micsoda. Tarts velünk és tudj meg te is többet a mandzsettáról és a mandzsetta gombról!

Mi az a mandzsetta?

A mandzsetta tulajdonképpen nem más, mint az ingek ujjainak végére varrt, szélesebb szegély. Régebben a mandzsetta nem volt része az ingnek, csupán egy olyan kiegészítő volt, melyet rágombolhatott, majd legombolhatott róla viselője.

Ma már gyakran úgy fogalmazzák meg, hogy a mandzsetta tulajdonképpen nem más, mint az ingek azon része, amely kilátszik az öltöny alól, így nem csoda, hogy egy igazán elegánsan öltözködő férfi nagy hangsúlyt fektet inge ezen részére.

Az ingek ékszere - a mandzsetta gomb

A mandzsetta szinte kötelező kiegészítője régebben a díszes vagy szolid mandzsettagomb volt, azonban ez ma már kisebb népszerűségnek örvend. Ma már ugyanis a mindennapi öltözetnek nem része az öltöny, sokkal inkább viselünk farmernadrágot és pólókat, de még az eleganciát megkívánó hétköznapokban sem feltétlenül öltjük magunkra öltönyünket és legszebb ingünket.

Vannak azonban férfiak, akik a mai napig adnak az elegáns megjelenésre és úgy vélik, az elegáns megjelenés elengedhetetlen kiegészítője a szép óra mellett a mandzsettagomb. A mandzsetta ékszere remek lehetőséget nyújt ugyanis arra, hogy viselője kifejezhesse vele egyéniségét, ugyanis ugyanolyan egyedi és szép ékszer, mint a nőkön a nyaklánc egy szép estélyihez.

Mandzsettagomb - hogyan igazodj el a széles választékban?

Az ingek legszebb kiegészítője, a mandzsettagomb tehát rendkívül sokféle típusban kaphatóak. A legegyszerűbb mandzsettagomb selyemből készül, amely jóval olcsóbb, mint társai, azonban színes megjelenésének köszönhetően remekül feldobhatja akár mindennapi szettedet is.

Amennyiben hosszú távra választasz, ajánlott a csapos, köves mandzsettagombot választani, mely tartós és igazán szép, különleges darab. A töltényzáras megoldás a leggyakrabban előforduló mandzsettagomb, melynek előnye, hogy könnyen felhelyezhető, valamint fej része is rendkívül változatos mintákkal kapható. A bálnahát mandzsetta pedig a töltényzárashoz hasonlóan működik, azonban használata kismértékben eltérő tőle.

A mandzsetta tehát az ingek ma már kötelező része, melynek remek kiegészítője lehet az egyéniséget is kifejező férfi ékszer, a mandzsettagomb. Amennyiben szeretnéd Te is egyedi stílusodat is belevinni elegáns öltözetedbe, mindenképp ajánljuk egy-két mandzsettagomb beszerzését!

Kapcsolódó cikkek

Az örök kedvenc és az örökké divatos farmer - A farmert sokan szeretik

Az örök kedvenc és az örökké divatos farmer

A farmer talán soha nem megy ki a divatból. Már nagyon régóta lehet kapni, hordani és az emberek egyik kedvelt ruhadarabja. Be is mutatjuk, hogy miért ennyire töretlen a népszerűsége.

Férfi hosszú ujjú póló a mindennapokra

Férfi hosszú ujjú póló a mindennapokra

A férfi hosszú ujjú póló nagyon hasznos kiegészítője számos öltözéknek. Az alábbiakban kiderül, miért fontos darabja a ruhatárnak.

Hogyan válasszon arany ékszereket, amelyek az ön számára megfelelőek

Hogyan válasszon arany ékszereket, amelyek az ön számára megfelelőek

Amikor arany ékszereket keres, biztos akar lenni abban, hogy egy jó hírű üzletben vásárol.